Διαβάσατε το καινούριο τεύχος του Woman's magazine;

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ανοιξιάτικα ταξίδια

 

Αυτό το ανοιξιάτικο αεράκι, που μ' έχει φέτος συνεπάρει, ξεσηκώσει και τρελάνει εντελώς, θα 'θελα να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της ανθρώπινης καρδιάς!


Αυτά τα ταξίδια, μέσα στο μυαλό, βαθιά στην ψυχή, ίσια στα μάτια των ανθρώπων είναι τα αγαπημένα μου.






Συχνά χρειάζεται ν' ακολουθήσω δρόμους πλάι σε γκρεμούς, με πέτρες αιχμηρές και στροφές επικίνδυνες. Και συχνά φτάνω σε αδιέξοδο, βρίσκω άγονη γη και κλειστά τα φώτα.



Παίρνω τότε το δρόμο της επιστροφής με σπασμένα τα φτερά και την απογοήτευση να με ακολουθεί σα βρεγμένη γάτα που έχει βάλει το πόδι της στην πρίζα...




Κι έρχονται τα λόγια των μεγαλύτερων και η εμπειρία να με παρηγορήσουν, να μου θυμίσουν πως το γνωστό quote (!!!) έχει την αξία του:
η διαδρομή αξίζει κι αυτή...
γιατί πολλά θα μάθω από τα μαραμένα ρόδα και τ' αγκάθια, από τα ταλέντα κι από τα προβλήματα ανθρώπων που με υποδέχτηκαν με τα φώτα τους σβηστά.



Μα, είναι και φορές που διασχίζω δρόμους ανηφορικούς και δύσβατους, με πέτρες για να ξεκουράζομαι και ποταμάκια για να ξεδιψάω. Και είναι φορές που φτάνω σε λαχταριστά χαμόγελα, βρίσκω χρώματα, ξεθωριασμένα, λαμπερά, μονότονα, κουραστικά, όμορφα, μα χρώματα.





Και μένω τότε εκεί! Να απολαύσω τα βλέμματα, να ρουφήξω τις κουβέντες, ν' ακούσω τις καρδιές, να μοιραστώ τα αναστάσιμα χάδια.





Γιατί έχει κι ο προορισμός την αξία του! Σε δένει με τη ζωή, σε κάνει να την αγαπήσεις, να τη σεβαστείς, να τη θαυμάσεις. Σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις να ταξιδεύεις!

http://womaninblogs2.blogspot.gr/search/label/%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82




9 σχόλια:

  1. Υπέροχος χώρος! Σε ευχαριστώ από καρδιάς για την επίσκεψη αλλά και τη συμμετοχή σου (μέσω της βαθμολόγησης) στο 3ο Συμπόσιο Ποίησης!
    Θα τα λέμε.
    Σε βάζω στα μπλογκς που διαβάζω :)))
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχες γραφτεί στο ιστολόγιό μου τόσο καιρό τώρα και δεν το είχα πάρει χαμπάρι... Συγγνώμη κι από εδώ...
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. "Γιατί έχει κι ο προορισμός την αξία του! Σε δένει με τη ζωή, σε κάνει να την αγαπήσεις, να τη σεβαστείς, να τη θαυμάσεις. Σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις να ταξιδεύεις!.."

    Πόσο απολαμβάνω τα ταξίδια μου εδώ......!!! ξέρω ότι θα συναντήσω μια ..ρήση σαν αυτή.....! γεμάτη φως, γεμάτη αύρα και θετική σκέψη.
    Να γιατί το πέρασμά από εδώ είναι πάντα ένα κομμάτι έκφρασης και όμορφης στιγμής.
    Φιλιά κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν τα ιστολόγιά μας είναι διαδρομές, νομίζω πως πορευόμαστε προς ένα καλό προορισμό-blogger!!!

      Διαγραφή
  3. Το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι πως καμία ημέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη.. Κι αυτό έχει ενδιαφέρον. Πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, αλλά η σκληρή καθημερινότητα, συχνά δεν μας αφήνει να δούμε την ομορφιά της ποικιλίας.
      Σ' ευχαριστώ για το πέρασμά σου!

      Διαγραφή
  4. Ωραία ανοιξιάτικη ανάρτηση της ψυχής και της ελπίδας. Ας χαμογελάσουμε και ας μην πάψουμε στιγμή να αγωνιζόμαστε όπως είμαστε ταγμένοι από τη φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μοναδικο ανοιξιατικο ταξιδεμα καλως σε βρηκα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.