Διαβάσατε το καινούριο τεύχος του Woman's magazine;

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μια χειμωνιάτικη ιστορία ψάχνει ταυτότητα


Η αιώνια μάχη του καλού και του κακού, η μοίρα, ο προορισμός του ανθρώπου στη γη και η μετά θάνατον εξέλιξή του είναι τα θέματα που προσπαθεί να διαπραγματευτεί η "Χειμωνιάτικη ιστορία", η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του σεναριογράφου Ακίβα Γκόλντσμαν, γνωστού από το "Beautiful mind", που βασίζεται στο ομώνυμο best seller του Μαρκ Χέλπριν.



Η αρχή της ταινίας σε προδιαθέτει για ένα σενάριο που θα προχωρήσει σε βάθος, θα ξεφύγει από τα επιφανειακά κλισέ-quotes και παρ' ότι πολλές λεπτομέρειες στη συνέχεια παραπέμπουν στην αρχική εντύπωση, τελικά, καταλήγει να είναι μια καλή ιδέα που απλά δεν ολοκληρώνεται ποτέ, εγκλωβίζεται στις απαιτήσεις ενός "εμπορικού" κινηματογράφου που προσφέρει λίγο από κεραυνοβόλο-μοιραίο έρωτα, λίγο από περιπέτεια φαντασίας, λίγο από παραμύθι.

το ερωτευμένο ζευγάρι της "Χειμωνιάτικης ιστορίας", Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ ("Downton Abbey") και Κόλιν Φάρελ

Η έλλειψη ταυτότητας και η προχειρότητα του σεναρίου οδηγούν σε μία ακόμα αποτυχία, την απουσία ατμόσφαιρας και συναισθήματος, την αδυναμία να προκληθεί συγκίνηση, έστω και σε επίπεδο μελό.
Για τις ερμηνείες των ηθοποιών δεν μπορώ να γράψω τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν ρόλοι για να τους ερμηνεύσουν καλά ή άσχημα.

ο κακός, Ράσελ Κρόου και ο καλός, Κόλιν Φάρελ

Αν αξίζει να δείτε την ταινία, είναι ακριβώς για το μεγάλο της μειονέκτημα: τις ανολοκλήρωτες λεπτομέρειες φιλοσοφικής αναζήτησης, που θα σας δώσουν ωραία αφορμή για να συζητήσετε!
Και για μερικές ακόμα λεπτομέρειες: τα χρονικά άλματα και τα πρόσωπα που τα αντιπροσωπεύουν, μερικά πλάνα και η φωτογραφία τους, η σκηνή με το μωρό και το καραβάκι.


Κι ενώ πιστεύω πως κάθε καλλιτεχνική έκφραση θα πρέπει να μπορεί να συναντά το ευρύ κοινό, στην περίπτωση ταινιών όπως της "Χειμωνιάτικης ιστορίας" που έχουν στη διάθεσή τους τεράστια χρηματικά ποσά και σίγουρη παγκόσμια προβολή, είναι τουλάχιτον προσβλητικό προς τους θεατές να κυκλοφορούν με αυτή την τόσο ολοφάνερα πρόχειρη μορφή τους.



Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη της ταινίας.
http://womaninblogs2.blogspot.gr/search/label/%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85

4 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα συγκροτημένη παρουσίαση....! ευχαριστούμε πολύ. Και προχωράμε στις υποσημειώσεις. Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν την έχω δει Αλεξάνδρα μου, αλλά σε σένα και στον Γιάννη έχω τυφλή εμπιστοσύνη!!!!
    Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαργαρίτα.....τα λόγια σου τιμή για μένα.....εννοείται ότι έχουμε εμπιστοσύνη στις επιλογές-προτάσεις της Αλεξάνδρας. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι καλά! Δεν με χρειάζεστε, τα λέτε μεταξύ σας μια χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.