Είναι φορές, πολλές φορές, που η ασχήμια γύρω γίνεται φίλη της ψυχής... Και είναι φορές, πολλές φορές, που αυτό ονομάζεται πραγματικότητα. Μα, δεν είναι!
Η Μπλανς, η ηρωίδα του Τένεσι Ουίλιαμς, έζησε το θάνατο των προσδοκιών της και προσπάθησε να κρατηθεί στη ζωή πασπαλίζοντας με το χρώμα τους την ασχήμια που την κατέκλυσε απότομα.
Άσχημο το μεγάλο σπίτι, που άδειασε από τους πολλούς θανάτους.
Άσχημη η καθημερινότητα χωρίς χρήματα.
Άσχημοι οι άνθρωποι που περιμένουν να φτάσεις στην άκρη του γκρεμού για να σε σπρώξουν.
Άσχημη η ζωή χωρίς ανθρωπιά.
"Οι αδύναμοι άνθρωποι πρέπει να είναι ελκυστικοί." |
Ψεύτρα, φαντασμένη κι απροσάρμοστη φαίνεται στα μάτια εκείνων που, αντί να παλέψουν την ασχήμια για να ζήσουν, την έκαναν σύμμαχο για να επιβιώσουν.
Μα, δεν είναι!
Είναι αδύναμη, ναι. Προκαλεί πονοκέφαλο, ναι! Και πού να βρεις τη μαγεία, που απεγνωσμένα ζητάει, όταν δεν έχεις να φας;
Στην ανθρωπιά! Γιατί η ανθρωπιά είναι μαγεία και χρειάζεται μόνο να προσδοκείς μια καλύτερη ζωή...
"Λεωφορείον ο πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς, με την Αλεξάνδρα Λαδικού και τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ, από το Θέατρο της Δευτέρας του 1980.
"Χάρτινο το φεγγαράκι", το τραγούδι που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράσταση του Θεάτρο Τέχνης, με τη Μελίνα Μερκούρη.
"Λεωφορείον ο πόθος", ραδιοφωνική μετάδοση του 1954, με τη Μελίνα Μερκούρη και το Βασίλη Διαμαντόπουλο.
"Ένα άνοιγμα στο βράχο του κόσμου να μπορέσω να κρυφτώ!"
Ανθρωπιά, ωραία ευχή για τον καινούριο χρόνο. Σου εύχομαι λοιπόν, φίλη μου, ανθρωπιά σε κάθε σου βήμα, ένα φωτεινό και δημιουργικό 2013 με υγεία και αγάπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγκλονιστικό έργο, συγκλονιστική δημιουργία, πάντα διαχρονική, δοσμένη με ένα εξαίρετο τρόπο από εσένα. Καλή χρονιά εύχομαι με κάθε έμπνευση στη σκέψη σου και στη γραφή σου μα πάνω απ όλα στη ζωή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, το ανακάλυψες κι αυτό! Πράγματι, είναι έργο που μιλά για τόσα πολλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Διαγραφή