Διαβάσατε το καινούριο τεύχος του Woman's magazine;

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Βασανίζ(ω)ομαι



30 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την υπογραφή της (πρωτοποριακής) Σύμβασης του Ο.Η.Ε. ενάντια στα βασανιστήρια και ακόμα σε 141 χώρες (ανάμεσά τους και αυτές που έχουν υπογράψει τη σύμβαση) οι αρχές τα χρησιμοποιούν για... λόγους εθνικής ασφάλειας, εξιχνίασης εγκλημάτων...
Με την εκστρατεία "Βασανιστήρια 2014: 30 χρόνια ψευδών υποσχέσεων" η Διεθνής Αμνηστία αποκαλύπτει στατιστικά στοιχεία, που όσο κανείς κι αν τα φαντάζεται, τρομάζουν.



αντιδικτατορική αφίσα



_Το 57% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύουν πως ίσως υποστούν βασανιστήρια από τις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση κράτησης, το 87% πιστεύει πως δεν μπορεί να υπάρξει ικανή δικαιολογία για τα βασανιστήρια.





Τα βασανιστήρια απαγορεύονται διεθνώς, χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις. Ο περιορισμός ισχύει και σε έκτακτες καταστάσεις, όπως ο πόλεμος.




Απομονώστε τους θύτες και όχι τα θύματα!

"Όταν κάτι δεν φαίνεται, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει"
Αν δεν μπορείτε να τον καταγγείλετε, τουλάχιστον αλλάξτε πεζοδρόμιο κάθε φορά που τον συναντάτε, αν δεν μπορείτε να την προστατεύσετε, τουλάχιστον χαμογελάστε της όταν τη συναντάτε...

Βασανιστήρια είναι οι πρακτικές που προκαλούν σωματικό και ψυχικό πόνο και εφαρμόζονται καθημερινά, όχι μόνο από κυβερνήσεις και θεσμούς, αλλά από μεμονωμένα άτομα, τα οποία συχνά δεν τιμωρούνται και απολαμβάνουν μια φυσιολογική κοινωνική ζωή τη στιγμή που τα θύματα περιθωριοποιούνται.



Αν είστε σε {οποιαδήποτε} σχέση με κάποιον που



σας απευθύνεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς,
σας αποτρέπει από το να πηγαίνετε στην εργασία ή στο σχολείο,
σας εμποδίζει με τη στάση του να δείτε συγγενείς και φίλους,
σας...
τότε είστε θύμα κακοποίησης.

http://womaninblogs2.blogspot.gr/search/label/%23%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%BD%CE%B1_%CF%87%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5_%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF_%CE%B1%CF%80%CF%8C_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE

17 σχόλια:

  1. υπεροχη αναρτηση φιλη μου!
    ετσι, να μην επιτρεπουμε σε κανεναν να μας κακοποιει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκέψου.............υπάρχουν εκατομμύρια θύματα κακοποίησης σε χώρες που επιτρέπεται η κακοποίηση. Αλλά να υπάρχουν και στις ''πολιτισμένες'' χώρες είναι δύσκολο να το κατανοήσεις!!!! Δυστυχώς η βία είναι γραμμένη στο DNA του ανθρώπου . Και την χρησιμοποιεί ασύστολα για να επικρατήσει εκεί που περνάει!!!!!!!!!!! Καμιά ανοχή για αυτούς τους ανθρώπους.......Καμία
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω ότι η βία είναι σύμφυτη με τον άνθρωπο, το αντίθετο μάλιστα, αλλά συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να δείχνουμε καμιά ανοχή.
      Μια καλησπέρα κι από μένα!

      Διαγραφή
    2. Νομίζω Αλεξάνδρα μου ότι ναι είναι γραμμένη η βία στο DNA του ανθρώπου. Η παιδεία, ο πολιτισμός, η διαπαιδαγώγηση, το περιβάλλον κάνουν τον άνθρωπο μη βίαιο. Δες παραδείγματα καθημερινά.........πώς ''αρπάζονται'' οι άνθρωποι αν θυμώσουν με κάποιον ή κάτι.......πώς βρίζουν. Κακοποίηση είναι και αυτές οι αντιδράσεις. Τώρα βάλε και αρνητικό πρόσημο στο θέμα παιδείας και πολιτισμού και θα δεις πώς γίνεται η κακοποίηση πάρα πολύ επικίνδυνη για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του θύματος! Και ένα ακόμη.............δες τα παιδιά, μικρά πλασματάκια αθώα, πώς γίνονται βίαια προς τα αδελφάκια τους ή τους συμμαθητές τους!!!!!!!!
      Καλή ψήφο αύριο!

      Διαγραφή
  3. Ανατριχιασα! Πρέπει να καταγγέλουμε και να βοηθήσουμε ψυχές να ζήσουν, όχι απλά να αναπνεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς, να στηρίξουμε τη ζωή και όχι την επιβίωση...
      Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  4. Εύγε Αλεξάνδρα μου!
    Δυνατή δημοσίευση για θέματα που μέχρι πρότινος αποσιωπούνταν!!!
    Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας αλλά δυστυχώς βλέπω διαρκώς να αναπαράγεται τόσο α β ί α σ τ α!!!!

    Φιλιά πολλά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα περιστατικά βίας συναντάμε καθημερινά και πολλοί ούτε καν τα αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια...
      Αριστέα, σε ευχαριστώ για το πέρασμα!

      Διαγραφή
  5. Αυτά είναι θέματα αγαπητή και πρέπει να αναδεικνύονται! Εύγε λοιπόν κι αν θες την άποψη μου, εγώ είμαι...υπέρ της...κακοποίησης αυτών που μας κακοποιούν τις ζωές μας και μας οδηγούν στον όλεθρο. Κοινώς, είμαι υπέρ της κακοποίησης (σε βαθμό βασανιστηρίων έως και...θανάτωσης, όσο κι αν σοκάρει αυτό που λέω) των οικονομικών δολοφόνων που διέλυσαν -κι εξακολουθούν να διαλύουν καθημερινά- τόσες οικογένειες... Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με σοκάρει, το θεωρώ τη πιο λογική πρώτη αντίδραση του ανθρώπου που τα υφίσταται τη βία ή απλά τη βλέπει... Η δεύτερη αντίδραση - σκέψη σηκώνει συζήτηση...
      Καλό Σ/Κ, φιλενάδα!

      Διαγραφή
  6. Χθές πήρε την αστυνομία τους γωνιές ένας μωρού τρείς μηνών, οι οποίοι τον χτυπήσανε στο κεφαλάκι του τόσο πολύ που έγινε φυτό για όλη την ζωή του.

    Που θά πάμε με αυτά;

    Φιλιά και το καφέ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού θα πάμε; Έχουμε ήδη πάει στην εν ζωή κόλαση!
      Αλλά το καφεδάκι δίνει μια ανάσα!!!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Αλεξάνδρα μου,πόσο σημαντικό θέμα είναι αυτό που θίγεις.
    Σχετικά με την έρευνα και το 57% των ερωτηθέντων,που πιστεύουν,ότι σε περίπτωση σύλληψής τους από την αστυνομία είναι πολύ πιθανό να δεχτούν βασανιστήρια,αυτό δείχνει ένα και μόνο:ποτέ δε θα υπάρξει εμπιστοσύνη και όχι αδικαιολόγητα φυσικά ανάμεσα στον πολίτη και τα σώματα ασφαλείας.Γιατί δυστυχώς δεν έχουν και άδικο...όλοι θυμόμαστε το περιστατικό με το φοιτητή και τη ζαρντινιέρα...
    Αυτό,που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση,είναι το γεγονός,ότι η βία μπορεί να υπάρξει ιδιαίτερα συγκαλυμμένη.Εξ ου και το άρθρο για τις περιπτώσεις βίας,που μπορεί ένας άνθρωπος να μην αναγνωρίζει.Όσο για την ενδοοικογενειακή βία είναι μια θλιβερή πραγματικότητα.Μακάρι τα θύματα να βρίσκουν το θάρρος να ξεφύγουν από τέτοιες καταστάσεις,που τους καταστρέφουν την ίδια τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά εδώ μιλάμε για εκκωφαντική σιωπή που φτάνει στα όρια της συνέργειας...
    Δυστυχώς πολύς κόσμος φοβάται ή αδιαφορεί.. Προτιμώ τους πρώτους αν πρέπει να διαλέξω.
    Εδώ σε αυτήν την κατάσταση χρειάζεται άμεσα βοήθεια το θύμα αλλά κι ο θύτης αλλά χρειαζόμαστε κι ένα κράτος πρόνοιας που βοηθά και δεν στιγματίζει το θύμα.. Πούντο πούντο το κράτος, οέο???
    Σε φιλώ Αλεξάνδρα μου! Καλή βδομάδα να χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικά! Αυτές είναι αναρτήσεις!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλεξάνδρα μου, όλα καλά; Χάθηκες κι ανησυχώ (όχι ότι εγώ είμαι καλά, αλλά εσύ λείπεις αρκετές ημέρες). Πολλά φιλιά και στείλε σήμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.